Rozsmakuj się w suszonych kiełkach!

Sekretem niepowtarzalnych cech jest specjalnie wyselekcjonowane ziarno, które przechodzi przez szereg etapów w procesie technologicznym. Dobór odpowiednich nasion oraz doprowadzenie do lekkiego wykiełkowania, które zatrzymuje proces suszenia, sprawiają iż kiełki nabierają pożądanych właściwości odżywczych i sensorycznych. To ziarno sprawia, iż dania zyskują wspaniały delikatny smak oraz lekko orzKiełkiechowy aromat. 

Suszone kiełki są idealne na każdą porę dnia, gdyż doskonale komponują się z różnymi potrawami. Jako dodatek do posiłków podnoszą ich wartość odżywczą oraz stężenie cennych substancji odżywczych takich jak białka oraz błonnik pokarmowy. Nic więc dziwnego, że niezwykłe właściwości ziaren komosy ryżowej zostają doceniane już od ponad 4000 lat, soczewica znana była już nawet w starożytności, z kolei w Polsce moc ziarna gryki została odkryta już na przełomie XI i XII wieku. 

Wysoką wartość odżywczą kompensują enzymy których działanie pomaga przekształcić skrobię w mniejsze i prostsze składowe. To właśnie proces kiełkowania sprawia, iż skrobia zostaje przekształcona w cukry proste i rozpuszczalne kwasy tluszczowe, a białka ulegają rozkładowi na aminokwasy. Dzięki temu suszone kiełki charakteryzują się lekkostrawnością.


 

Zapoznaj się z naszymi przepisami i wykorzystaj kiełki MAKAR w swojej kuchni!

MUS Z MANGO Z JOGURTEM NATURALNYM I SUSZONYMI KIEŁKAMI GRYKI


 

Szanowny Czytelniku/Konsumencie - każdy Człowiek posiada swój własny metabolizm i własne nawyki żywieniowe. Informacje publikowane w serwisie MAKAR.PL nie stanowią porad o charakterze medycznym. Mają charakter wyłącznie informacyjny i nie mogą być traktowane jako specjalistyczne porady zdrowotne, oraz nie mogą one zastępować profesjonalnego doradztwa medycznego/dietetycznego. Właściciel serwisu oraz autorzy artykułów nie ponoszą odpowiedzialności za następstwa niewłaściwego zastosowania prezentowanych treści.