Pobierz przepis do druku
Sałatka z kurczakiem, ananasem, pestkami dyni i czarnuszką

Sałatka z kurczakiem, ananasem, pestkami dyni i czarnuszką

Składniki:
  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka,
  • ½ puszki kukurydzy konserwowej,
  • ½ świeżego ananasa,
  • 50 g pestek dyni,
  • 2 łyżeczki czarnuszki (Nigella sativa) MAKAR,
  • 2 łyżki majonezu,
  • oliwa,
  • sól,
  • pieprz.
Sposób przygotowania:

1. Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć około 10 minut na oliwie. Oprószyć solą i pieprzem.

2. Ananasa obrać. Owoc pokroić w małą kostkę. Pestki dyni uprażyć na rumiano na suchej patelni. Kukurydzę odsączyć z zalewy.

3. Podsmażony filet, ananasa, kukurydzę oraz pestki dyni przełożyć do salaterki. Dodać majonez, czarnuszkę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać w miseczkach przygotowanych z ananasa.

Komentarze:
Dodaj komentarz
Powrót do listy