Po potencję do… kuchni

Seks zaczyna się w głowie, to wiedzą wszyscy. Bywa jednak, że sama wyobraźnia i ochota nie wystarczą. Wtedy trzeba zajrzeć do kuchni. Podpowiadamy co jeść, aby cieszyć się niesłabnącą potencją i udanym życiem erotycznym.

Na potencję wpływ ma wiele czynników: styl życia, stres, nałogi, ogólny stan zdrowia, w tym również dieta. Istnieją produkty, które powinniśmy wprowadzić do niej  nie tylko ze względu na ich walory smakowe, ale również z racji ich wpływu na potencję i płodność. serce

Orzechy – szczególne działanie przypisywane jest orzechom brazylijskim, które zawierają spore ilości selenu. Warto jednak w ogóle polubić orzechy, które, dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i licznych minerałów, mają zbawienny wpływ na potencję.

Lubczyk – wzmaga libido, podnosi apetyt na seks. Lubczyk stosuje się jako przyprawę, jest składnikiem popularnej maggi.

Pestki dyni – zalecane zwłaszcza mężczyznom mającym problem z płodnością. Bogate w cynk i kwas foliowy wpływają na produkcję plemników.

Sezam – działa podobnie jak pestki dyni, naturalnie wspomaga potencję.

Migdały – zawierają witaminę E, która wzmacnia plemniki i pobudza libido. Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych wspomaga produkcję testosteronu i estrogenów.


 

Szanowny Czytelniku/Konsumencie - każdy Człowiek posiada swój własny metabolizm i własne nawyki żywieniowe. Informacje publikowane w serwisie MAKAR.PL nie stanowią porad o charakterze medycznym. Mają charakter wyłącznie informacyjny i nie mogą być traktowane jako specjalistyczne porady zdrowotne, oraz nie mogą one zastępować profesjonalnego doradztwa medycznego/dietetycznego. Właściciel serwisu oraz autorzy artykułów nie ponoszą odpowiedzialności za następstwa niewłaściwego zastosowania prezentowanych treści.